Anmeldelse: LED-lampe Uniel LED til planter - Fremragende og ret kraftfuld fitolamp til en lav pris

Bonsai

Jeg besluttede i år at plante frøplanter af peber og aubergine to uger tidligere. Det forekommer mig, at denne sommer vil være endnu værre end fortiden. Om foråret vil solen nok være lille igen. Planterne vil strække sig, og planterne vokser langsomt. Selv for bærafgrøder er sollys nødvendigt for bedre frøspredning. Dette gælder især for jordbærfrø. Jeg besluttede endelig at lave lys for disse planter i løbet af de korte dagslys timer. Og hvis vorsolen ikke vil, så i dette tilfælde kan baggrundslyset være nyttigt.
Tidligere gjorde jeg det ikke af flere grunde. Lys fra en speciel lampe til planter er ret skadelig for mennesker. Påvirker synet. Det påvirker selv psyken. Men sidste år ændrede vi gardinerne til meget tykke. Bag den lukkede gardin er der ingen indvirkning fra denne lampe. Det er kun at indsamle eller købe et kit til dette formål. Udgifterne til kittet og selve lamperne er meget høje. Fra 1500 rubler og derover. At bruge den slags penge er meningsløst. På vejen hjem kørte jeg i dag til Leroy Merlin. Jeg fandt alt der og betalte ikke meget. Jeg købte en god lampe til en meget lav pris og denne lampe.
LED pære. Lampens omkostninger er meget lave. Naturligvis, når sammenlignet med jævnaldrende. Jeg betalte 555 rubler til lampen. Jeg troede først, at det ikke var meget kraftfuldt. Gik ikke for at kontrollere rack. I øjnene lige skåret. Generelt er 9 watt på lysdioder, det er nu en omtrentlig analog på 100 watt i glødelampe. Men efter min mening endnu mere. Uniel-mærket er ret godt og ikke billigt. Denne lampe er produceret i "ECO" serien. Designet til alle typer planter. Rummet opvarmes ikke.

Her er en så god pakke. Det påstås, at lampen vil arbejde så meget som 30.000 timer. Ved omregning på årsbasis skal levetiden være ca. 3,5 år. Garantiperioden for denne lampe er 3 år. Ca. konvergerer.
Der er en variation i den tilladte spænding - fra 175 til 265 volt. Men der er ikke noget ord om lysstyrkenes intensitet i lumen. Normalt på denne karakteristik er orienteret i LED lamper. Phytolamp på LED'er kan ikke være helt en undtagelse. Men tilsyneladende kender producenten bedst. Eller jeg forstår ikke fuldt ud.

Alle fordelene ved lampen er angivet på emballagen. Alt er mere end forståeligt. Til dette eksisterer den.

Lavet i Kina. I Hongkong. Dette er ikke dårligt. I Hongkong er produktionen bedre end i det kinesiske fastland. I egenskaberne igen, ikke et ord om lysstrømmen i lumen.
Undervisningsgarantien er vedlagt i emballagen. Der er intet interessant der. Det eneste du bør være opmærksom på, er en advarsel om, at det ikke anbefales at bruge lysstyrkekontrollen. Det skyldes tilsyneladende en lille variation i spænding fra 175 til 265 volt. Normalt varierer denne egenskab fra 100 til 260 volt i hjemlige LED-lamper. Det er ligegyldigt for mig. Jeg vil ikke bruge en sådan switch. Plus detaljer om sikkerhed. Dette er nyttige oplysninger til dem, der ikke er i emnet.

Sådan ser denne pære ud. Formen af ​​en pære. E27 base. Den øverste del er gennemsigtig. Gjorde det godt. Det ses at meget god kvalitet.

Du kan overveje LED'erne. Der er mange af dem. I lignende husholdnings LED lamper, to gange mindre.

Sådan virker denne lampe i mørket. Dette værelse er stort, men lyset fra lampen når til hvert hjørne. På vindueskarmen bør plantene være meget gode.
Jeg er tilfreds med lampen. Det er billigt. Bright. I lampen er lysstyrken efter min mening yderligere forbedret. I morgen vil jeg begynde at opleve i "field" -betingelserne for at fremhæve frøene af jordbær og jordbær. Der er en antagelse om, at de vil stige hurtigere.
Alle gartnere og gartnere anbefaler denne lampe. Og de anbefaler den konstruktion, jeg samlet på grundlag af en meget billig lampe. Til sammen kostede det mig lidt mindre end 800 rubler. Billige og vred!

3 typer LED fitolamp til planter. Top 15 lamper, udarbejdet af brugeranmeldelser

Hvordan vælges fitolampu til planter. 3 typer LED-lamper - bicolor, multispectrum og fuld farve. TABEL på Top-15 lamper, udarbejdet af vurderinger af fitolamps (LED lamper til planter). + Test for selvtest

  1. Hvilke farver har planter mest brug for?

a.Red og blå.

  1. Hvor langt fra plantens toppe skal der være placeret lampe?

A. så tæt som muligt

b. En højde på 25-40 centimeter.

  1. Hvordan vælges armaturernes kraft?

b. Afhænger af vækstforholdene - fra 40 til 150W / m².

  1. Hvad er forsyningsspændingen i LED fitolamps?

b.V enheder med integreret strømforsyning

220V, og med ekstern = 12V.

Korrekte svar:

  1. a - Plantens maksimale følsomhed er placeret i de røde og blå områder, og den grønne de reflekterer, så bladene er grønne;
  2. b - den gennemsnitlige afstand fra planter er 25-40 centimeter;
  3. b - forskellige planter har brug for forskellige mængder lys under forskellige forhold
  4. b - det afhænger af armaturdesign - i enheder med indbygget strømforsyning

220V, og med ekstern = 12V.

  • a, b, a, b - din viden er tilstrækkelig til selvvalg, installation og tilslutning af LED phyto-lamper;
  • b, a, b, a - du har ingen viden om selvstændigt arbejde;
  • Andre muligheder - du har viden, men de skal uddybes ved at studere yderligere materialer.

Planter har brug for lys til vækst og udvikling. Det bedste lys er sol, men hvis det ikke er nok, så anvendes phytolamps. De bedste af dem er LED. Valget af sådanne lamper udføres bedst ved at gennemgå forevalueringer på forskellige modeller af sådanne anordninger.

Beskrivelse af 2 og flerfarvet LED fitolamp

Fyto-lampen er en lampe designet til at belyse planter, når der er mangel på naturligt lys. Det kan være monokromt, 2 eller flerfarvet, med tilsætning af hvid og ultraviolet.

Se på billedet på lysets spektrum, som kræves af planter. Ved forskellige vækstperioder har planter brug for lys af forskellige farver. Rød og blå bruges mest, mens dyrere modeller er hvide og ultraviolette. Phytolamps giver belysning af den krævede spektrale sammensætning og lysstyrke.

Som en kilde til lys i disse lamper anvendes LED'er i forskellige farver. Forholdet mellem farver reguleres ved at reducere lysstyrken eller slukke for unødige lyskilder.

Strøm leveres fra netværket

220V eller ekstern strømforsyning = 12V.

Hvis det er nødvendigt, er en sådan lampe fremstillet af skrotmaterialer og lysdioder eller LED-strimler med de krævede farver - rød, 630nM og blå, 465nM. Disse værdier er tæt på 660 og 445nM, der anvendes i fabriksbygninger.

Brugen af ​​bånd og RGB-lysdioder er tilladt uden at forbinde et grønt lys.

Graf for vækst fra lys spektret

Hele sandheden om LED fitolamps - 3 fordele og 1 ulempe

LED fitolamps har fordele i forhold til andre typer lamper:

  • Lysdioder udsender lys, men på samme tid, i modsætning til andre typer lamper, opvarmer de ikke op og opvarmer ikke planterne under dem;
  • jævnt fordelt over potter eller monteret i paneler, hvilket forhindrer blomsterne i at vippe mod lyset;
  • Det er den mest økonomiske og holdbare lyskilde.

Den eneste ulempe er den højere pris, men det betaler sig ved at spare energi og gradvist falder.

Test 3 typer LED fitolamp

Belysning af forskellige spektrale sammensætninger påvirker planterne forskelligt. For at vurdere denne effekt testede specialister og amatører forskellige farvede lamper, og på baggrund af resultaterne blev der udviklet anbefalinger om brug af fitolamps.

LED phytolamps til 2 typer akvarier - ferskvand og marine

Se på billedet på akvariet, fremhævet af fitolamp. Her er der også planter (alger), og de er forskellige i frisk og havvand.

I ferskvandsreservoiret har alger rød og blå i forholdet 5: 1. I havet absorberer saltvand rødt lys, så jo dybere landelandet for akvarietes indbyggere, det blåere lys.

På akvariet har bedre effekt et lysere lys på 8-10 timer om dagen end de svage 14-16 timer. Oprindelsen af ​​de fleste akvatiske alger og koraller er troperne, hvor lysdagen varer 12 timer, og fotosynteseperioden er ikke mere end 10, og langsigtet belysning fremkalder udviklingen af ​​lavere alger.

Ifølge observationer fra vestlige akvarister har et fald i belysningen i løbet af dagen i 1-2 timer en positiv effekt på de processer, der flyder i planter.

Den anbefalede gennemsnitlige effekt af LED-lamper - fra 0,1-0,3 W / l i akvarier uden alger til 0,8 W / l og højere i "hollandsk" med frodig vegetation.

Aquarium LED'er

LED phytolamps til phalaenopsis orkideer - 2 typer belysning

Se på billedet på phalaenopsis orkideer, belyset af plantebelysning. Lamperne skal give diffust belysning, så en enkelt lampe er ikke nok, uanset strøm. De installeres så tæt som muligt på planterne (3-5 cm). Valget af farve afhænger af hvilken opgave ejeren af ​​anlægget.

Rødt lys stimulerer aktiv blomstring. For at gøre dette er det nok at tænde lamperne i timen to gange om dagen, morgen og aften.

Når det blå lys vokser, forlader. De bør også medtages om morgenen og aftenen, i den mørke tid, for at forlænge planternes lyse dag.

Lamper i blåt, der næsten ikke giver synligt lys - dette er sorte lamper.

Den bedste mulighed giver en kombination af røde og blå farver til vækst af blomster og blade og hvide, som er inkluderet i mangel på dagslys.

Der er to muligheder for lysfordeling:

  • Røde og blå lamper skinner på samme tid;
  • om morgenen og om aftenen skinner den røde lampe og om eftermiddagen blå.

Med utilstrækkeligt naturligt lys to gange dagligt lyser hvidt lys i en time.

LED phytolamps til orkideer

3 typer LED fitolamps tilbydes af Minifermer

Se på figuren for emissionsspektret for Bicolor, Multispectrum og Full Spectrum-lamperne, der passer til forskellige planter i forskellige situationer. Minifermer-selskabet tilbyder lamper af forskelligt spektrum med en E27 base med en effekt på 15W (5 LED'er) og 36W (12 LED'er):

  • Bicolor - rød, 660 nm og blå, 450 nm. Universal lampe, der bruges til yderligere belysning med mangel på sollys og i vækstkasser og værelser med hovedkilden til lys.
  • Multispectrum - rød, blå, varm hvid, langt rød. Den bruges til yderligere belysning af planter, forbedret blomstring og frugt, fraværet af dagslys og belysning af tætte planter.
  • Fuldt spektrum (fuldt spektrum) - alle områder med maxima i det røde og det blå område. Universal lampe, der anvendes i alle udviklingsstadier, i vækstkasser med fans og til planter, der ikke vokser godt under kunstig belysning.

Fitolamp til planter med egne hænder - 4 stadier af samling

Se på billedet på den hjemmelavede fitolampu. Om nødvendigt er den lavet for hånd. Et sådant produkt vil ikke være så smukt som fabriksfremstillet, men meget billigere, og at hjælpe planter vokser næsten lige så godt.

Til fremstillingen vil der være brug for følgende materialer:

  • Lysdioder. I sådanne konstruktioner anvendes specielle LED'er til fitolamps eller superlyse radiatorer. I stedet kan du bruge et stort antal lavt strømforbrug, bånd af de tilsvarende farver (630 og 465nM) eller RGB bånd.
  • Base eller radiator. Ved anvendelse af aluminium- eller stålstrimmel kombineres disse elementer.
  • Strømkilde Dette er en speciel driver, dæmpelig strømforsyning til hver farve eller en enhed og skifter til grupper af lysdioder. Strømmen skal svare til lampens kraft og 20% ​​af lageret.
  • Basen. Som det bruger en plastik boks eller en metal struktur, der kan fungere som en radiator. Størrelsen skal svare til længden af ​​sengene og ikke blinde mennesker på gaden.
  • Stativ til montering. Det anbefales at sørge for højdejustering. I stedet for et stativ er det tilladt at hænge en phytolampe til loftet.
  • Montering af ledninger. Kobber multicore anvendes, som er loddet til LED'erne.

Monteringsproceduren er som følger:

  1. Tjek elementer for brugervenlighed. LED'erne kontrolleres af testeren, og båndet er tilsluttet.
  2. Fastgør lyskilderne på bunden. LED'er med høj lysstyrke er boltede og termisk bundet, og båndet er bundet med et klæbende lag eller dobbeltsidet tape.
  3. Tilslut ledningerne ved lodning eller stik.
  4. Fastgør basen på stativet og juster højden.
Fitolampa til planter med egne hænder

LED phytolamp med g13 base

Som hjemmelavede phyto lamper anvendes lamper designet til brug af fluorescerende lamper med en standard base G13. I sådanne anordninger installeres i stedet for de sædvanlige med minimal omarbejdning af ordningen LED-lamper, hvide eller farvede, af samme størrelse og form.

LED phytolamp med g13 base

Billige LED fitolamps kontanter ved levering til kimplanter - 2 lande til ordre

For at spare penge, når du køber en LED armatur, kan du købe dem med kontanter ved levering i onlinebutikker.

Anmeldelser af kinesiske LED fitolamps til planter med aliexpress - 3 grunde til at nægte at købe

Billige lamper sælges i Kina, på aliexpress og andre handelsplatforme. Men med apprecieringen af ​​dollaren forværredes pris / kvalitet ratio. Derudover er der andre grunde:

  • Parametrene stemmer ikke overens med det angivne. Lampen skinner, men lysstyrken kontrolleres kun af lux meter.
  • Ingen garanti. Teoretisk er det, men du skal sende varerne til sælgeren på egen regning og vente længe på en retur.
  • LED'er af lav kvalitet, der manifesterer sig efter et par måneder, når det er sent at afvise varerne og kræve tilbagebetaling. Dette skyldes producentens ønske om at spare på bekostning af kvalitet.

Sælger anmeldelser bør behandles med forsigtighed. De fleste af manglerne identificeres ikke umiddelbart, men efter nogen tid, når der allerede er foretaget en positiv vurdering.

LED phytolamps til planter i Komsomolsk - 5 grunde til at købe i husholdninger

Køb af udstyrsproducenter, der leverer produkter til hjemmemarkedet mange år, giver det bedste resultat:

  • forummet har anmeldelser af produktet;
  • Virksomheder værdsætte deres omdømme;
  • Fri retur af varer og udveksling af det i garantiperioden er mulig;
  • produkter har et kvalitetscertifikat
  • dollaren er steget og køb af varer fra indenlandske producenter er mere rentabelt end importeret.

I Komsomolsk kan LED fitolamps købes hos onlinebutikker, hvoraf en liste kan findes via Yandex Market.

Fitolamp DIY LED

Svar på 5 ofte stillede spørgsmål

Der er spørgsmål, der bliver spurgt, når man vælger plantebelysning:

  • Hvad skal der være strøm til LED fitolamp? Den krævede kapacitet bestemmes efter samråd med eksperter eller på specialiserede websteder. Gennemsnitlige værdier er 40W / m² på vindueskarme, 80W / m² med kunstigt lys og 150W / m² i pærer.
  • Hvilke farve LED'er er der brug for? Rød og blå bruges oftest, men i dyrere designs tilføjes hvide og ultraviolette til dem.
  • Hvad er farveforholdet? Forholdet mellem rød og blå i forskellige perioder af vækstsæsonen varierer, men gennemsnitsforholdet 5: 2, 7: 3 eller enklere er 2: 1.
  • Hvad er forsyningsspændingen? Fabrikslamper med integreret strømforsyning er inkluderet i netværket

220V, samlet fra LED strimler = 12V.

  • På hvilken højde er der etableret phyto lamper? Ved 25-40 cm fra plantens toppe.
  • Installationshøjde af phyto lamper

    Mere vigtigt at kende 3 nuancer

    Der tages hensyn til 3 nuancer, når man vælger en phyto-belysning:

    • For stærkt lys er skadeligt, såvel som dets mangel, derfor bør belysningen kontrolleres med en lux meter eller stole på lampens effekt pr.
    • Planterne trækkes til lyset, så det skal ligge jævnt over dem;
    • Den nødvendige afstand til planterne er 25-40 cm, så når lampen vokser, skal den hæves;
    3 nuancer tages i betragtning ved valg af phytic luminaries

    Sådan undgår du 3 fejl

    Der er fejl, som uerfarne elektrikere gør, når de vælger og installerer LED phyto-lightings:

    • Forkert farveforhold. Forskellige planter i forskellige perioder med vækst har brug for lys af et andet spektrum, og det skal ændres i vækstprocessen.
    • Utilstrækkelig strømforsyning. Det bør overstige LED-effekten med 20%.
    • Installer lampen, så det bliver vand, når det vandes. Dette vil medføre kortslutning og fejl i enheden.

    Top 15 LED Fitolamps til planter

    De næste top 15 armaturer og lamper med E27 base består af brugerfeedback.

    Hele sandheden om LED fitolamps

    I flere måneder har jeg arbejdet med LED phytolamps. Helt ærligt var det svært, fordi Jeg var nødt til at studere alt selv, meget lidt information, emnet er stadig for nyt. Sandt nok hjalp en lystekniker mig. Nu, langt den sandeste for dig og fjern de myter, der findes i fora. For nemheds skyld vil jeg forsøge at bryde alle oplysninger og tanker ind i punkter:

    Video om brugen af ​​fitolamp til dyrkning af planter:

    1) Forum og demagogi. Mest af alt var jeg overrasket over kommunikation på fora. Der forsøger 90-95% af dem, der ikke engang har prøvet LED'erne, at argumentere for noget (at de er bedre eller værre), faktisk var der flere mennesker, der forsøgte. Alt andet er inaktiv tale, teoretiske argumenter, vrangforestillinger, oversvømmelse... Konklusionen er dette: ønsker ikke at blive forvirret og få misinformation - læs ikke fora. For eksempel tror mange mennesker, at det er muligt at sammenligne forskellige typer lamper med et luxometer for effektivitet til belysning af planterne. Nej! Luxometer kan kun sammenligne de samme typer lamper og mere til andre formål. Det giver ikke en ide om lysets spektrale egenskab fra fitolampy! Åh, disse fora... Der er næsten ingen virkelige forståelse mennesker og dem, der nogensinde har prøvet noget! Forresten, når jeg mødte en rapport med et foto af en familie, der prøvede lysdioder, var resultaterne gennemsnitlige, men problemet er, at de solgte billige LED'er med lav strøm og den forkerte klasse for en betydelig mængde. Kort sagt, deres sælgere bliver bedraget. Som de havde - det var nødvendigt at placere tæt på planterne.

    Video anmeldelse af fitolamps og deres producenter:

    2) Kina eller? Professionelle amerikanske eller europæiske fitolamps er endnu ikke tilgængelige for os (og de koster store penge, bare ikke rigtige), og de der er kinesiske, udstedt under europæiske mærker. Så er du velkommen til at købe kinesisk, og ikke overbetale for bedrag af sælgere og distributører. Kineserne har nu mere end halvtreds fabrikker med speciale i phyto lys. Og mange gør det meget godt. Og hvordan man vælger og hvad man skal se på - du vil vide efter at have læst denne artikel til slutningen. Det samme gør LED'er for det meste i Kina! (og lamper kan indsamles selv i forstæderne). Men jeg anbefaler stadig ikke indenlandske dem - faktum er, at de, jeg så, var meget svage med hensyn til karakteristika, men de blev udstedt som en "super duper". Eller lige mødt under dække af "vores" billigste kinesiske, men med en god markering. Kort sagt skilsmisse fra køberen.

    3) DNA eller LED? Jeg vil sige kort. De ligger meget tæt på den positive virkning for planter. HPS'en er god for vækst, men den er farlig (stærk varme, høje strømme), min venns HPS eksploderede bag min ryg (godt det bag ryggen) og jeg trak de mindste fragmenter fra ryggen i ca. 30 minutter. Personligt i DNT og lignende er installationens kompleksitet den mest deprimerende (der er mange krav til, hvordan man gør det i overensstemmelse med sindet - det vil være svært for begyndere at tage alt i betragtning), tilgængeligheden af ​​yderligere udstyr og tab og brandfarer. Som følge heraf vil lysdioderne ifølge min data være 30-50% mere effektive som helhed (igen, hvis du tager de rigtige fitolamps og sæt dem som du har brug for, og ikke som det kommer til dit hoved). Lysdioderne er alligevel sikrere og lettere (altid bange for at høste, når udstyret har kørt i lang tid og uden tilsyn).

    4) og hvorfor gør lysdioder? Her kan du læse teorien, men det er svært at finde det, jeg måtte endda sidde med oversættere og læse rapporter fra udenlandske forskere (jeg fandt ikke vores specialister på dette felt). Jeg opsummerer det vigtigste at huske og acceptere: A) planter opfatter lys i bølgelængdeområdet fra 400 til 700 nm. B) Der er to sektioner af bølgelængder, hvor væksten er mest modtagelig: 420-470 og 620-670 nm. B) Rødt lys i området 620-670 (endnu mere end 660 Nm) er næsten 1,5 gange mere effektivt end det blå område. Men det skal forstås, at dette er inden for rammerne af universalitet. Nogle gange ændres nogle planter i forskellige faser af prioriteter. D) Intensiteten af ​​fotosyntese er højere i det røde område, da det er proportional med antallet af quanta (og ikke energi). Antallet af quanta per watt i det røde lys er simpelthen større!
    Som følge heraf har vi sådanne data. Og hvad med LED'erne? Ja, det er, at lysdioder kan skabes med meget specifikke strålingsegenskaber og et smalt område, hvor man bruger dyrbar energi på spektret, der giver størst effekt til planten! Dette er den største fordel, som LED phytolamps er baseret på. Alle andre fordele ved LED'er har længe været kendt.

    5) billige lysdioder. LED egenskaber er meget forskellige. Jeg vil ikke gå ind i detaljerne, jeg vil fortælle essensen. Bedre en kraftig LED, end 100 billig lav effekt med tvivlsomme egenskaber! Husk dette. Der er selvfølgelig tilfælde, hvor det er bekvemt at bruge ikke meget kraftige, for eksempel hvis du laver en voksende installation med bakker og lavhøjdehylder, så er det bedre at bruge mindre kraftfulde LED'er fordelt over et større område. I gode LED fitolamps (lamper), bør lysdioderne bedømmes fra 1 til 5 watt. Og reglen er: dyre gode LED'er har en højere effektivitet for dig og din plante (både i energibesparelser og effekter på anlægget).

    6) Hjemmelavet plantebelysning fra lysdioder. Selvfølgelig kan du selv tage og købe dele, afhente et værktøj og lave en lampe. Men der er mange faldgruber, hvorfor 99% af dem, der forsøger, forbliver utilfredse med resultatet...
    1. Gode lysdioder kan købes sjældent fra specialiserede virksomheder, og ikke på rubble eller online junk butikker til en rubel!
    2. LED'er har brug for en kontroldriver. Meget meget vil afhænge af hans arbejde. Så med disse drivere problemer på markedet. Billige vil ikke finde. Min ven laver lamper til biler og blev derfor tvunget til at samle føreren selv!
    3. Design og afkøling. Igen vender jeg mig til min venns erfaring: det er nødvendigt at mølle radiatorerne og meget mange problemer, han havde på grund af de "brændende" lysdioder, der er forbundet med ukorrekt drift af kølesystemet. I mange lysdioder er der meget dårlige underlag for afkøling, og det er nogle gange umuligt at få et godt resultat af dem - der bliver overophedning, og førerne og LED'erne lyser. Det er nødvendigt at håndtere dette i komplekset og vælge LED'erne meget grundigt. Det vil tage meget tid i kunstige forhold.

    Som følge heraf kan du stadig ikke konkurrere med Kina. Det er fornuftigt at gøre dette kun, hvis du specialiserer dig i dette område og gør alt i kommerciel skala.

    7) Hvilke parametre er vigtige? Hvad skal man kigge efter, når man køber? Men hvad er virkelig vigtigt: PARTS karakteristika og kølesystemet af LED phytolamps! Om kølesystemet vil fortælle nedenfor. Og hvad er PAR, hvis i et enkelt og forståeligt sprog? Denne værdi viser os kun lampens energieffektivitet i forbindelse med plantevækst (fotosyntese). Hvor meget "mikro mole", vi har brug for, vil give en bestemt lampe i en vis afstand fra anlægget. Denne værdi måles af en speciel enhed - en spektroradiograf (og ikke en lux meter overhovedet!)! De fleste af producenterne af gamle type lamper (klassiske), som bruges til at plante til planter, giver ikke engang data om værdien af ​​PAR. Tegn konklusioner! (for eksempel mange professionelle fabrikker i Kina, der laver lamper til planter - de er).

    8) Kvalitet og holdbarhed. Kvalitet, selvfølgelig, alt andet. Jeg prøver bare en masse prøver af kinesisk prom. Nogle ønsker at smide det væk med det samme, andre sælger endda som en reference! Vent til anmeldelser og test. Eller skriv til mig, fortæl dig hvad jeg kan. Og holdbarheden af ​​lamper med lysdioder afhænger stort set af, hvordan kølesystemet er lavet. Selvom LED'en ikke udsender så meget varme som andre typer lamper, udsender den stadig meget koncentreret (da den er meget lille). Som følge heraf skal der være anstændige radiatorer og varmeafledning. I pærerne under bunden skal E27 være en god aluminium radiator (ekstern). Og i modulerne er fans også integreret! Sådan kontrolleres om lampen er god eller ej - måle temperaturen efter flere timers arbejde. Jo lavere temperaturen på radiatorens eller lampens krop er, desto bedre. I normal tilstand er den inden for 60C. Hvis for 100C - denne lampe varer ikke i lang tid (ikke 50.000 - 100.000 timer sikkert, men mindre).

    9) Hvad er de reelle fordele ved LED'er? Opsummer kort hvilke fordele jeg fik for mig selv:
    - sikkerhed;
    - effektivitet;
    - effektivitet i en bekvem pakke
    - holdbarhed;

    Jeg håber nu, du ved mere og vil være bedre orienteret i LED-phytolyset. Under alle omstændigheder - hvis du har spørgsmål eller indvendinger, skriv og ring til mig, vil jeg være glad!

    Hvad er fitolamp bedre til at fremhæve planter?

    Jeg bruger phytolamp og natrium

    Svetlana, hej.
    Jeg har lidt erfaring med at sprede kimplanter, for i de foregående år er plantelene blevet plantet siden februar, og under mine forhold (den uopvarmede loggia mod syd) var naturligt lys nok for hende. Men et par for tre år siden begyndte at dyrke frøplanter fra begyndelsen af ​​januar til det tidlige forbrug af deres grøntsager, og derefter kom der almindelige fluorescerende lamper, udbredt LED "farve" og monokrome lamper, og fra sidste sæson blev der tilsat fluor. Det ser ud til at være ingen klager, men jeg gjorde ikke test og sammenligning. Der er et positivt resultat - og det er godt.
    I sidste uge kom jeg på en meget "grundig" gartner kanal og så på en video, hvor forskellige lamper blev sammenlignet. Der blev udført et eksperiment på dyrkning af kimplanter under dem, der kunne interessere dig. Viser alt inde og ude, meget interessant. Hvis det er muligt, tag et kig på.
    Videoen varer 7 minutter.
    Hvis du ikke kan se, kan du læse.

    Flower Florists Forum Frau Flora

    På dyrkning af indendørs og haveplanter diskussion af arter, sorter, sygdomme, skadedyr.

    Plantebelysning med LED lamper

    Moderator: Murzilka

    • Gå til side:

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen fra Genevieve "25. december 2017, 09:29

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK Besked »Dec 26, 2017 02:03

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse LyubovN »14 Jan 2018, 11:37

    Jeg vil vise vindueskarm og hylderne over den, tændt med LED lamper, fitolamps og LED spotlights. Hylderne er specielt udstyret til adenier, fordi der er meget lys.

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse fra Larun4ik »Jan 18, 2018, 08:21

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK besked »Jan 19, 2018, 01:54

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse fra Larun4ik »Jan 23, 2018, 09:29

    Min novinochka, en lampe til planter med et helt sortiment, så lille, smalt og let, men som det skinner klart, udstyret med alle vinduerne, har midlertidige fastgørere endnu ikke opfundet en mere æstetisk vedhæftning. Jeg håber nu, mine cyklaminer vil ikke være triste om vinteren

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse marinka "Jan 31, 2018, 14:43

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse LyubovN »01 Feb 2018, 10:53

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse zolly »Feb 03 2018, 20:09

    I dag afsluttede jeg en enkel pasform til en lineær lampe. Lavet til frøplanter, men sandsynligvis vil leve på vindueskarmen fra efterår til forår. En polypropylenrørdiameter på 20 mm, hjørner og tees med en diameter på 25 mm. Stativet har kun en ikke-adskillelig skulder - et ben, jeg sikrede det med en limpistol. De resterende dele, således at de ikke dingle - sikret af spolebånd. Jeg borede huller langs lodrette rør, trækker sig fra bunden 15 cm og derefter efter 5 cm - justerer armaturets højde - fastgøres simpelthen med tandhjul og gadgets. Lampen er fastgjort til røret ved hjælp af en ledning, men der er stadig brug for at tænke, måske kan jeg erstatte alt med en hvid ledning. Og jeg vil tænke på noget andet, så rammen ikke var skønnere, så den blev lavet for hele vinduesbrættet - stolperne er som det lidt lænende mod væggene, men jeg har også en stor lampe. Jeg tænkte ikke med det samme - det er nødvendigt at gøre under benene af fortalerne, På grund af trekantet fra bunden synes benene at hænge i luften, mens de lægger stykker skum under dem.

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK besked »04 Feb 2018, 02:20

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK meddelelse »04 Feb 2018 02:30

    Det gjorde jeg alligevel. Planerne for en anden 2 designs.

    Og i loftet er her en splitter

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse zolly »04 Feb 2018, 09:19

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen fra R-Nika "04 Feb 2018, 16:34

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen Larun4ik »04 Feb 2018, 20:12

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse Ryabinka "09 feb 2018, 09:52

    På toppen af ​​lampen er 11 W, nederst på den nye LED-lampe, november 2017.

    Jeg kunne ikke lide LED'erne. Jeg købte en hvid LED-type af phosphortype (dømme efter udseendet). Der er ingen andre oplysninger ud over tegnet, jeg fotograferede. Dette er en armatur med 140 lysdioder en meter og en halv lang. Hylde udformet sig selv. Ja, og bordet selv lavet, jeg elsker at messe med træ.

    Hvis lampen angiver 2700K - dette er det røde spektrum; 700nm bølgelængde (rødløb, blomstring, frugtning).
    Hvis 6400 K er blå; bølgelængde fra 400 nm (vegetativ vækst).
    Det er godt, når i en lampe både røde bølger og blå, og den røde skal være mere.

    To uger senere blev resultatet bemærkelsesværdigt: streptokarpusblade, spathiphyllum begyndte at blive gule. Dette skyldes stort set, før før blomsterne var på balkonen, og så flyttede jeg dem for langt fra vinduet. I violer begyndte blomsterne at strække sig kraftigt opad, bladene var normale.

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse Ryabinka "09 Feb 2018, 09:57

    Blomster kommer op

    Selvom jeg læste lidt om LED'erne, før de købte, kom der ingenting til mit hoved, så kun modstridende anmeldelser fra internettet. Nu læser jeg igen. Jeg råder alle til at læse først i Wikipedia, der er ingen bias eller kommerciel interesse. Jeg havde en stærk mistillid til produktkvalitet (vi har alt fra Kina). Standarderne for Rusland og Europa er forskellige for den kinesiske producent, på grund af fokus på vores beskedne tegnebog. Det siger også noget. Specielle lamper til planter er meget dyre, men kun de opfylder pr. Definition kravene til planterne. I husstanden, billig (som min lampe, 700 rubler), kan der ikke være hvad der er i fitolamps - komponenterne er virkelig meget dyre, og selve teknologien er kompleks. Tilbring på lampen 6000 rubler (dette er min.) - ikke for mig. Hvis vi mener, at lyset fra lysdioderne ikke diffunderer, så lyser en lille lampe et lille område. Generelt er priserne stadig meget høje, de kan efterhånden blive billigere. 20 år fra nu.
    I varigheden af ​​arbejdet: Forudsætter driftsbetingelser, der ikke kan udføres i virkeligheden (tvungen køling) - denne gang. Der er ingen garanti for, at dyre kvalitetsmaterialer og teknologier anvendes - det er to. Nå, jeg tror ikke på altruisme, hvor det handler om handel. Der findes ingen GOST'er på LED'er, det er forståeligt. Under alle omstændigheder er kineserne. Vores nanoteknologi er også dyr. Og til opfattelsen af ​​hvidt lys - det er hvidt, og det er ikke kendt, hvilken slags bølger der er, og hvad deres forhold er. Billige lysdioder med farvet plastikhus sælges - det er slet ikke for planter, fordi bølgelængden afhænger af radiatoren og ikke på hylsterets farve. Ja, og ville ikke have sådan en vild farve i lejligheden. Branded samme lamper til planter - du vil ikke nærme - og 11 og 19 tusind rubler.
    Generelt stoppede jeg med at plage mine blomster og gik tilbage til den gamle lyumka. Hvor glade de var! Jeg ser dem, jeg ser reaktionen. Under alle omstændigheder blev bladene af spathiphyllum grønne igen. Og denne LED og spiste meget - 40W. Ja, for den slags penge har jeg to lumen på 18 W hver, almindelige rør, med Ra> 80, 1150 Lm og et område større end denne LED-strimmel. Og planternes lysstyrke er stærk og ikke nødvendig, de har brug for et bestemt bølgespektrum - henholdsvis blå og rød, henholdsvis 440-470 nm og 630-670 nm. Blå til vækst, rød til rødder og blomstrende frugter.

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse Ryabinka "09 Feb 2018, 10:02

    For halvlederkonstruktioner, hvor LED'en er lavet, er selv en lille overophedning destruktiv, derfor er levetiden direkte proportional med omgivelsestemperaturen. Overophedning mere end 70-80 gr. Celsius er ikke tilladt. Og jeg rørte i den del, hvor strømforsyningen ved lampen - du vil brænde dig selv! Hånden tolererer ikke! Jeg ved det ikke, er det normalt? Panelet selv med LED'er opvarmer ikke meget - næsten lunken. I dette tilfælde skal lysdioderne være beskyttet mod fugt. Lysdioder uden afkøling meget hurtigt fejler, fosforen i fosfor-LED'er falder også sammen, når de overophedes, hvilket betyder, at bølgespektret også ændres. Til husholdningsbrug er LED-pærer meget gode - de brænder ikke ud i lang tid, men til køleformål skal de ikke igen anbringes i et hermetisk lukket låg.

    Uhøjtidelig Fleisle Targ:

    Plantebelysning med LED lamper

    Besked Viktor2014 »31. marts, 2018, 17:28

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse fra Alena)) "31. marts 2018, 21:01

    Problemet med at vælge lys til hylder tror jeg, hovedpine for mange. Da hylden i min størrelse er uregelmæssig, besluttede jeg at bruge LED-strimler (købt på markedet). I begyndelsen voksede planterne under dem godt. Men seks måneder senere opdagede hun, at belysningen var forandret. De øverste hylder skinner værre end de nederste, muligvis på grund af dårlig kontakt eller udbrændthed. Jeg ved ikke meget om dette. Generelt syntes violerne at vokse, men det var klart af dem, at der manglede noget.
    Og så opstod der et nyt problem - valget af et andet lys.
    En erfaren samler rådgav mig fluorescerende lamper af OSRAM 865. Der er 18 og 36 W. men størrelsen er 60 cm og 1,20 meter, og min hylde er 38 cm.
    Derfor købte du på egen risiko og risiko LED-lamper, som er på billedet nedenfor (mine billeder). Når jeg valgte, var jeg meget bekymret over, at der ikke ville være nok lys. Installeret på de smalle hylder af 1. lampe på den brede 2-ve.
    Tre uger efter installationen af ​​lamperne er allerede gået, og det er sikkert at sige, at violerne er blevet store og mange blomsterstængler har dukket op

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen Viktor2014 "01 Apr 2018, 10:41

    Phytolamps LED plantelamper anmeldelser

    Rejser rundt i Europa - billeder og indtryk af vores forumchanin

    San Susi Park og Botanisk Have. - En af de smukkeste parker i Potsdam

    Trådforfatter: LED Fitolamps (Læs 34979 gange)

    0 medlemmer og 1 gæst besøger dette emne.

    Ved brug af webstedsmaterialet er det nødvendigt at henvise til hjemmesiden!

    © www.floralworld.ru 2006-2016, Marina og Alexander Mityaev

    Siden blev genereret på 0.188 sekunder. Anmodninger: 32.

    gruppe

    Phytolamps til planter (LED, DNaT, induktion)

    oplysninger

    Beskrivelse: Phytolamps - alt om dem!
    I denne gruppe kan du finde ud af, hvilken form for fitolamps til planter, drivhuse og akvarier. Lær aktuelle meninger og anmeldelser, testresultater. LED, DNAT, induktion og andre lamper.
    Lys til en plante er 90% af succes! Derfor var vi de første i Rusland til at studere og popularisere nye typer fitolamps, såsom: LED, induktion og andre.

    Vi udfører allerede ægte voksende tests under forskellige lamper og kommunikerer aktivt med kolleger både i Rusland og i udlandet.

    Flower Florists Forum Frau Flora

    På dyrkning af indendørs og haveplanter diskussion af arter, sorter, sygdomme, skadedyr.

    Plantebelysning med LED lamper

    Moderator: Murzilka

    • Gå til side:

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen fra Genevieve "25. december 2017, 09:29

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK Besked »Dec 26, 2017 02:03

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse LyubovN »14 Jan 2018, 11:37

    Jeg vil vise vindueskarm og hylderne over den, tændt med LED lamper, fitolamps og LED spotlights. Hylderne er specielt udstyret til adenier, fordi der er meget lys.

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse fra Larun4ik »Jan 18, 2018, 08:21

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK besked »Jan 19, 2018, 01:54

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse fra Larun4ik »Jan 23, 2018, 09:29

    Min novinochka, en lampe til planter med et helt sortiment, så lille, smalt og let, men som det skinner klart, udstyret med alle vinduerne, har midlertidige fastgørere endnu ikke opfundet en mere æstetisk vedhæftning. Jeg håber nu, mine cyklaminer vil ikke være triste om vinteren

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse marinka "Jan 31, 2018, 14:43

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse LyubovN »01 Feb 2018, 10:53

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse zolly »Feb 03 2018, 20:09

    I dag afsluttede jeg en enkel pasform til en lineær lampe. Lavet til frøplanter, men sandsynligvis vil leve på vindueskarmen fra efterår til forår. En polypropylenrørdiameter på 20 mm, hjørner og tees med en diameter på 25 mm. Stativet har kun en ikke-adskillelig skulder - et ben, jeg sikrede det med en limpistol. De resterende dele, således at de ikke dingle - sikret af spolebånd. Jeg borede huller langs lodrette rør, trækker sig fra bunden 15 cm og derefter efter 5 cm - justerer armaturets højde - fastgøres simpelthen med tandhjul og gadgets. Lampen er fastgjort til røret ved hjælp af en ledning, men der er stadig brug for at tænke, måske kan jeg erstatte alt med en hvid ledning. Og jeg vil tænke på noget andet, så rammen ikke var skønnere, så den blev lavet for hele vinduesbrættet - stolperne er som det lidt lænende mod væggene, men jeg har også en stor lampe. Jeg tænkte ikke med det samme - det er nødvendigt at gøre under benene af fortalerne, På grund af trekantet fra bunden synes benene at hænge i luften, mens de lægger stykker skum under dem.

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK besked »04 Feb 2018, 02:20

    Plantebelysning med LED lamper

    MAK meddelelse »04 Feb 2018 02:30

    Det gjorde jeg alligevel. Planerne for en anden 2 designs.

    Og i loftet er her en splitter

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse zolly »04 Feb 2018, 09:19

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen fra R-Nika "04 Feb 2018, 16:34

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen Larun4ik »04 Feb 2018, 20:12

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse Ryabinka "09 feb 2018, 09:52

    På toppen af ​​lampen er 11 W, nederst på den nye LED-lampe, november 2017.

    Jeg kunne ikke lide LED'erne. Jeg købte en hvid LED-type af phosphortype (dømme efter udseendet). Der er ingen andre oplysninger ud over tegnet, jeg fotograferede. Dette er en armatur med 140 lysdioder en meter og en halv lang. Hylde udformet sig selv. Ja, og bordet selv lavet, jeg elsker at messe med træ.

    Hvis lampen angiver 2700K - dette er det røde spektrum; 700nm bølgelængde (rødløb, blomstring, frugtning).
    Hvis 6400 K er blå; bølgelængde fra 400 nm (vegetativ vækst).
    Det er godt, når i en lampe både røde bølger og blå, og den røde skal være mere.

    To uger senere blev resultatet bemærkelsesværdigt: streptokarpusblade, spathiphyllum begyndte at blive gule. Dette skyldes stort set, før før blomsterne var på balkonen, og så flyttede jeg dem for langt fra vinduet. I violer begyndte blomsterne at strække sig kraftigt opad, bladene var normale.

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse Ryabinka "09 Feb 2018, 09:57

    Blomster kommer op

    Selvom jeg læste lidt om LED'erne, før de købte, kom der ingenting til mit hoved, så kun modstridende anmeldelser fra internettet. Nu læser jeg igen. Jeg råder alle til at læse først i Wikipedia, der er ingen bias eller kommerciel interesse. Jeg havde en stærk mistillid til produktkvalitet (vi har alt fra Kina). Standarderne for Rusland og Europa er forskellige for den kinesiske producent, på grund af fokus på vores beskedne tegnebog. Det siger også noget. Specielle lamper til planter er meget dyre, men kun de opfylder pr. Definition kravene til planterne. I husstanden, billig (som min lampe, 700 rubler), kan der ikke være hvad der er i fitolamps - komponenterne er virkelig meget dyre, og selve teknologien er kompleks. Tilbring på lampen 6000 rubler (dette er min.) - ikke for mig. Hvis vi mener, at lyset fra lysdioderne ikke diffunderer, så lyser en lille lampe et lille område. Generelt er priserne stadig meget høje, de kan efterhånden blive billigere. 20 år fra nu.
    I varigheden af ​​arbejdet: Forudsætter driftsbetingelser, der ikke kan udføres i virkeligheden (tvungen køling) - denne gang. Der er ingen garanti for, at dyre kvalitetsmaterialer og teknologier anvendes - det er to. Nå, jeg tror ikke på altruisme, hvor det handler om handel. Der findes ingen GOST'er på LED'er, det er forståeligt. Under alle omstændigheder er kineserne. Vores nanoteknologi er også dyr. Og til opfattelsen af ​​hvidt lys - det er hvidt, og det er ikke kendt, hvilken slags bølger der er, og hvad deres forhold er. Billige lysdioder med farvet plastikhus sælges - det er slet ikke for planter, fordi bølgelængden afhænger af radiatoren og ikke på hylsterets farve. Ja, og ville ikke have sådan en vild farve i lejligheden. Branded samme lamper til planter - du vil ikke nærme - og 11 og 19 tusind rubler.
    Generelt stoppede jeg med at plage mine blomster og gik tilbage til den gamle lyumka. Hvor glade de var! Jeg ser dem, jeg ser reaktionen. Under alle omstændigheder blev bladene af spathiphyllum grønne igen. Og denne LED og spiste meget - 40W. Ja, for den slags penge har jeg to lumen på 18 W hver, almindelige rør, med Ra> 80, 1150 Lm og et område større end denne LED-strimmel. Og planternes lysstyrke er stærk og ikke nødvendig, de har brug for et bestemt bølgespektrum - henholdsvis blå og rød, henholdsvis 440-470 nm og 630-670 nm. Blå til vækst, rød til rødder og blomstrende frugter.

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse Ryabinka "09 Feb 2018, 10:02

    For halvlederkonstruktioner, hvor LED'en er lavet, er selv en lille overophedning destruktiv, derfor er levetiden direkte proportional med omgivelsestemperaturen. Overophedning mere end 70-80 gr. Celsius er ikke tilladt. Og jeg rørte i den del, hvor strømforsyningen ved lampen - du vil brænde dig selv! Hånden tolererer ikke! Jeg ved det ikke, er det normalt? Panelet selv med LED'er opvarmer ikke meget - næsten lunken. I dette tilfælde skal lysdioderne være beskyttet mod fugt. Lysdioder uden afkøling meget hurtigt fejler, fosforen i fosfor-LED'er falder også sammen, når de overophedes, hvilket betyder, at bølgespektret også ændres. Til husholdningsbrug er LED-pærer meget gode - de brænder ikke ud i lang tid, men til køleformål skal de ikke igen anbringes i et hermetisk lukket låg.

    Uhøjtidelig Fleisle Targ:

    Plantebelysning med LED lamper

    Besked Viktor2014 »31. marts, 2018, 17:28

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelse fra Alena)) "31. marts 2018, 21:01

    Problemet med at vælge lys til hylder tror jeg, hovedpine for mange. Da hylden i min størrelse er uregelmæssig, besluttede jeg at bruge LED-strimler (købt på markedet). I begyndelsen voksede planterne under dem godt. Men seks måneder senere opdagede hun, at belysningen var forandret. De øverste hylder skinner værre end de nederste, muligvis på grund af dårlig kontakt eller udbrændthed. Jeg ved ikke meget om dette. Generelt syntes violerne at vokse, men det var klart af dem, at der manglede noget.
    Og så opstod der et nyt problem - valget af et andet lys.
    En erfaren samler rådgav mig fluorescerende lamper af OSRAM 865. Der er 18 og 36 W. men størrelsen er 60 cm og 1,20 meter, og min hylde er 38 cm.
    Derfor købte du på egen risiko og risiko LED-lamper, som er på billedet nedenfor (mine billeder). Når jeg valgte, var jeg meget bekymret over, at der ikke ville være nok lys. Installeret på de smalle hylder af 1. lampe på den brede 2-ve.
    Tre uger efter installationen af ​​lamperne er allerede gået, og det er sikkert at sige, at violerne er blevet store og mange blomsterstængler har dukket op

    Plantebelysning med LED lamper

    Meddelelsen Viktor2014 "01 Apr 2018, 10:41

    Mit valg af LED lamper til planter, anmeldelse

    Aktiv brug af LED'er sker nu ikke kun inden for arkitektonisk og indvendig belysning, reklame, bilindustrien, men også i en mere smal specialisering, herunder medicin og industriel belysning samt i landbruget for at belyse drivhuse. Jeg har lavet nogle eksperimenter med LED-belysning, og nu vil jeg tale om, hvordan jeg købte LED-lamper til planter.

    Indholdet i artiklen er mit valg af LED lamper til planter

    Til at begynde med fortælle om din erfaring med LED-lamper til planter, og fortsæt med teorien om, hvorfor de er nødvendige, hvor og hvordan de bruges.

    Eksperiment: Frøplanter under LED-lampen

    Så jeg lavede nogle minikassehuse med mine egne hænder. Designet er meget enkelt. Jeg opfandt ikke noget originalt. Jeg lavede to kasser, fyldt krydsfiner, vedhæftede 3 standardpatroner til hver brugt 2x0.75 wire. Jeg købte en lampe med e27 base.

    Mine mål:

    1. Kontroller muligheden for at dyrke planter ved hjælp af lysdioder som hovedlys.

    2. Væk kimplanter ved hjælp af to forskellige belysningsformer: Brug en fluorescerende lampe og lysdioder. Sammenlign vækstintensitet.

    Mål set, jeg begyndte at gennemføre dem. Tre 18-watt Camelion Bio fluorescerende rør og tre 18-watt OSRAM FLORA LED-pærer blev købt. Umiddelbart foretage en reservation, at prisen på Osram lamper er meget højere, og hvad angår testresultaterne, om dette lidt senere. Forresten, jeg har allerede behandlet LED-lamper fra denne producent før, læs om det i artiklen Hvordan købte jeg OSRAM LED-lamper.

    Hvordan kom mine planter op?

    Så var det fremad, og på den tredje dag så jeg, at agurkplanterne kom i begge tilfælde, tomaterne var gået ned på den femte og sjette dag (henholdsvis henholdsvis lysdioden og lysstoflampen). Lampens lysstyrke er også målt, bare i tilfælde. Lysstyrken af ​​en fluorescerende lampe er 1900 lux, og for en OSRAM FLORA LED-pære er det 2900 lux, det vil sige 1,5 gange højere, men prisen på en sådan lampe er 2 gange højere.

    Mine resultater og anmeldelser om LED lamper til planter

    Opgaven var at besvare to spørgsmål, der blev behandlet i begyndelsen af ​​artiklen. Mine anmeldelser:

    1. Lysdioder passer rigtigt til enhedens belysning i drivhuset.

    2. Planter kan dyrkes under forskellige belysninger, da dette passer både fluorescerende og LED lamper. Fordelene ved den første mulighed - de er billige, den anden mulighed - planterne vokser meget hurtigere. I to uger med voksende agurker og tomater indså jeg, at ved hjælp af LED-belysning steg plantevækst med 10-15%. Jeg ville vælge OSRAM FLORA for mig selv, da alting skal være af høj kvalitet, herunder belysning, uanset prisen.

    I den næste artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du køber LED-paneler til planter.

    Brug af LED'er til at skabe drivhusbelysning

    Faktisk for mere end 200 år siden opdagede hollandske forskere, at planterne har brug for vand, luft og lys for livet, hvis vigtigste kilde er solen. Der er et sådant synspunkt, at det "hvide" lys er mest gunstigt for planter, da det er et naturligt lys, når livet på Jorden stammer fra, hvilket betyder, at planterne er mest tilpassede det. Det skal dog også tages i betragtning, at planterne kun er tilpasset strålingsspektret, som de opnår efter deres placering i den økologiske niche. Spektrumet af stråling varierer afhængigt af årets bredde og tid og endda dag, så sollys bør ikke opfattes som universelt for hele sortimentet af planter.

    Energikilden til fotosynteseprocessen er primært spektrumets røde stråler sammen med en lille mængde blå, hvilket også er vigtigt for planteudvikling, og hvis mangel kan føre til overdreven vækst og forårsage gulvning af bladene. Dette bør tages i betragtning ved opbygning af drivhusbelysning, som normalt i planter under sådanne forhold, er naturlig belysning ikke tilstrækkelig.

    Tidligere fungerede højtryksnatriumlamper og metalhalogenlampe sammen med fluorescerende stoffer som oftest som en ekstra lyskilde. Adventen af ​​LED-lamper gav et helt nyt stadium af højkvalitets plantebelysning. Takket være RGB-LED'erne er det muligt at ændre farve og lysstyrke.

    Hvilken LED-lampe passer til planter

    Den største fordel ved LED-lamper er deres høje effektivitet. På grund af det lille strømforbrug kan de bruges som permanent lyskilde i drivhuse samt at fremhæve indendørs planter og frøplanter. LED-lamper til planter eller, som de også kaldes, LED-phytolamps udsender lys af det blå og det røde spektrum, som bedst absorberes af planter og fremmer deres vækst.

    Video anmeldelse fitolamp til planter

    Det skal bemærkes, at ikke hver LED-lampe er egnet som en kilde til lys til planter. Til dette formål er specielle LED-lys, der kaldes "led grow". Du kan købe dem i en specialbutik, bestille online eller gøre det selv.

    Led dyrkere har et gunstigt strålingsspektrum for planter, som måles i nanometer. Vores øjne ser enhver farve i et andet spektrum. Det gulgrønne spektrum opfattes bedst af os. Kombinationen af ​​alle farver opfattes af det menneskelige øje som hvidt. Til gengæld udsender planterne sig 2 gunstige spektrum: blå og rød.

    Hvad er den bedste frøplantelampe?

    Det har været videnskabeligt bevist, at det blå spektrum i området fra 430 til 455 nm er mest egnet til aktivering af plantevækst. Det er den blå farve, der absorberer planten mest under sin vækst.

    Hvis agronomen står over for spørgsmålet om ikke at forøge væksten af ​​en plante, men forbedre dens blomstring, så sæt vokse med et rødt emissionsspektrum i størrelsen af ​​lysbølger fra 600 til 660 nm.

    Lys, der går ud over de ovennævnte områder, har stort set ingen effekt på vækst og blomstring af planter og fører snarere til deres nedbrydning end til udvikling.

    Interessant video om LED lamper til planter med E27 base - under den sædvanlige patron

    Hvorfor ændre farve

    Hvad er behovet for at skifte farve? Det skal straks siges, at hver type plante på forskellige udviklingsstadier opfatter lysets bølgelængder forskelligt. For eksempel kræver belysningen af ​​blomster og grøntsager brugen af ​​forskellige spektre. Frøplanter kræver også mere intens belysning end voksne planter.

    RGB LED-lamper kan opnå et velafbalanceret lysområde, som er en universel lyskilde til drivhuse.

    Deres anden fordel er forandringen i lysstyrke, da planterne i drivhuset under vækst kræver et vist belysningsniveau. Når alt kommer til alt, ændrer den naturlige belysning i løbet af året og dagen. Konventionelle lyskilder kan ikke yde støtte til et givet niveau af belysning med god nøjagtighed. Varierende lysstyrken af ​​LED-lamper kan løse dette problem, samt reducere energikostnader.

    Som følge heraf er LED-lamper til trods for den højere pris en mere rentabel løsning for belysningsanlæg, da de hurtigt betaler for sig selv på bekostning af lavt energiforbrug.

    fitolampy

    Sådanne lamper anvendes til dyrkning af planter i drivhuse eller vinterhave. De har i første omgang et særligt spektrum af blå og røde bølger. De bruger lidt elektricitet og skaber minimalt varmeforbrug og er en omkostningseffektiv løsning til dyrkning af planter i hjemmet og til kommerciel brug i landbrugskasser.

    De er også ideelle til at give yderligere dækning af tropiske planter og træer, så du kan maksimere fordelene ved maksimal plantevækst.

    Fordele og ulemper ved LED fitolamp

    Du kan finde flere fordele ved LED fitolamps foran almindelige lamper til planter:

    1. Høj effektivitet, som kan nå 90-95%; det forklares af, at LED phytolamps udsender lys af det nødvendige spektrum til udvikling af planter uden at spilde ekstra energi;
    2. LED-lamper til planter har en høj arbejdsstyrke - op til 50 tusinde timers kontinuerligt arbejde;
    3. LED-lamper bruger meget lidt energi - 5-10 gange mindre end glødelamper og 2-3 gange mindre end energibesparende lamper;
    4. I modsætning til glødelamper og energibesparende armaturer påvirkes LED-livslængden ikke ved at ændre on-off cykler;
    5. LED armaturer opvarmes som regel ikke over 50-60 ° C, mens lign. Lygter til glødelamper kan opvarme op til 450 ° C, hvilket kan påvirke plantevæksten negativt såvel som beskadigelse af drivhusets plast- eller plastvægge.
    6. En mulighed for at regulere en lysestrøm og dermed give den ideelle belysning, både til planter, der kan lide lyst lys og til dem, der foretrækker det skyggede distrikt;
    7. Phytolamps har en høj grad af IP beskyttelse, som følge af, at de kan arbejde under forhold med høj luftfugtighed;
    8. LED-lamper er harmløse for mennesker og dyr og kræver ikke særlig bortskaffelse.

    Effekt af bølgelængde på planteudvikling

    Blandt ulemperne ved LED fitolamp regnede normalt deres høje omkostninger. Prisen på sådanne lamper kan nå flere hundrede dollars, så belysningen af ​​et stort drivhus med deres hjælp kan flyve ind i en smuk krone. Normalt stopper denne faktor mange gartnere, men hvert år falder prisen på ledede lamper.

    Blandt LED-lamperne til planter kan du finde gode anmeldelser på produkterne fra firmaet "Uniel". Det producerer ledede phytolamps med en effekt på 9 W med en E27 base og en anslået kontinuerlig levetid på 30 tusinde timer. En sådan pære kan tjene som et godt eksempel på LED phytolamps til indenlandsk producerede planter. udsender lys af det røde spektrum i intervallet 650 nm, hvilket har en positiv effekt på udviklingen af ​​planter.

    LED-lampen på Uniel 9W E27 har følgende tekniske egenskaber:

    • virker 30 gange længere end analoger;
    • har en lysvinkel på 160 grader;
    • udsender lys af det krævede spektrum uden at spilde elektricitet
    • nuværende besparelser kan være op til 90% sammenlignet med konventionelle glødelamper;
    • den har en standard E27 base størrelse, som gør det muligt at tilslutte det selv til et konventionelt loft eller bordplade lysarmatur;
    • På grund af den lille varme (50 ° C) påvirker det ikke indeklimaet;
    • Det har en gavnlig effekt på alle typer planter, uanset deres alder og art.

    Video om LED-lampe Uniel 9W E27

    Ud over firmaet Uniel, LED-lamper til planter produceret af sådanne selskaber som General Electric, Secret Jardin og Paulmann. Af de kendte mærker kan identificeres: Osram Fluora, Philips, Sylvania, Optima og andre. Blandt de russiske producenter af LED phyto lamper, bør følgende nævnes: LLC Yug-Service, Fito-M, Phytosvet, OOO Ecolight, OOO Fokus, Optonika, etc.

    Effekten af ​​LED-produkter starter fra 1 W og kan nå flere dusin. Til belysning af drivhuse anbefaler eksperter at købe flere kraftfulde LED-lamper, i stedet for mange low-power-enheder. Hvis du bare vokser kimplanter på dit vindueskarme, vil det i dit tilfælde være optimalt at bruge 1-2 ledede phytolamps af det blå eller røde emissionsspektrum med en effekt på 5 W.

    Hvor LED-lampe anvendes

    LED-farvebelysning

    LED-lamper bruges som regel til dyrkning af kimplanter. De bruges også i væksthuse som baggrundsbelysning for voksne planter under deres vækst og frugtning, som normalt falder i perioden fra det tidlige forår til det sene efterår.

    LED-belysningslygter bruges ofte i drivhuse og blomsterbutikker. De kan også findes i husholdningsbrug, især i de lejligheder og kontorer, hvor der ikke er nok naturligt sollys.

    Video om hvilke frøplanter der er bedre til fluorescerende eller LED

    Varianter af LED plantelamper til planter og instruktioner til deres brug

    Som LED-lyskilde til planter kan du bruge:

    • separate LED lamper;
    • flere lamper monteret i en lampe;
    • LED rør (T8 type lamper);
    • LED stripe;
    • LED paneler til planter.

    Afhængig af typen af ​​plante har den brug for en vis belysning. Belysning er målt i suiter. 1 lux = 1 lumen multipliceret med 1 kvm

    Det krævede niveau for belysning til forskellige kulturer